"Godhet utan vishet och utan
gränser är bara en annan
form av ondska."
(John Paterson)

"Det är synd att 99% av
journalisterna skall fördärva
förtroendet för en hel yrkeskår"
(okänd)

"Ormar äro älskliga varelser,
om man råkar tillhöra samma
giftgrupp"
(Artur Lundkvist)

"Outbildade idioter utgör inte
något större problem.
Välutbildade och intelligenta idioter
är däremot fullständigt livsfarliga.
De kan förstöra ett helt land på
nolltid."
(Okänd)

"Den som gifter sig med
tidsandan blir snabbt änka."
(Goethe)

"Civiliserade är de kulturer
och individer som respekterar
andra."
(hört på Axesskanalen)

"Det tragiska med vanligt
sunt förnuft är att det
inte är så vanligt."
(Albert Einstein)

"Halv kristendom tolereras
men föraktas.
Hel kristendom respekteras
men förföljs."
(Okänd)

Tack för att du vill skriva i min gästbok!

If you have arrived on this page from my English page, please click here!

Så börjar vi från början igen med en ny gästbok. Den gamla försvann när Lycos lade ner Html Gear.

 

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Inga inlägg i gästboken besvaras!
Inlägg som innehåller frågor kommer att raderas.

Det har tyvärr visat sig nödvändigt att införa några regler för min gästbok:

  1. Anonyma inlägg i min gästbok kommer i princip att raderas. Jag kan i och sig förstå om man inte offenligt vill skylta med namn, e-mailadress och liknande. Det har tyvärr gått så långt i Sverige idag, att det till och med kan vara farligt att uttrycka vissa åsikter (t ex att stödja Israel, att vara kritisk till vår sanslösa invandringspolitik och liknande). Vill du vara anonym i min gästbok får du maila mig, innan du lägger upp ditt inlägg, och förklara att du vill vara anonym (du kommer således inte att vara anonym inför mig). Detta för att undvika den typ av hatiska, anonyma inlägg jag fått vid ett flertal tillfällen. Dessa tillför inte gästboken någonting.

  2. Om du inte vill att din e-postadress skall synas (med tanke på spam), kan du ersätta snabel-a med t ex *. Du kan också maila inlägget till mig, så lägger jag upp det i gästboken utan att din e-postadress syns. Du måste på något sätt ange din e-postadress, så att jag ser att det handlar om en fungerande adress. Annars betraktar jag inlägget som anonymt och raderar det, enligt punkt 1.

  3. Gästboken är inget debattforum. Gästboken är avsedd för korta hälsningar. Dessa behöver givetvis inte vara positiva utan kan innehålla kritik. Längre debattinlägg raderas dock. Jag avgör enväldigt vad jag släpper fram och vad jag stoppar. Jag önskar att jag inte skulle behöva göra så, men tyvärr finns inget annat alternativ. En gästbok är inte rätt forum för en debatt. Rent tekniskt lämpar den inte sig för detta, eftersom man inte kan ha trådar. Jag hade tidigare ett debattforum, men var tvungen att stänga ned detta på grund av alla oseriösa inlägg. Dessutom kräver ett debattforum väldigt mycket tid, vilket jag inte har. Eftersom det jag skriver ofta är ganska politiskt inkorrekt, skulle jag få oerhört mycket kritiska inlägg (kanske 100-tals om dagen) och skulle behöva anställa folk som hjälp för att besvara alla dessa. Så det är helt enkelt en omöjlighet att tillåta debatter i min gästbok eller ha ett debattforum. Det är ju trots allt min hemsida och min gästbok och självklart bestämmer jag över dem, precis som jag bestämmer över vilka gäster jag släpper in i mitt hem.

  4. Inlägg som innehåller svordomar, kränkande tillmälen, hets mot folkgrupp eller liknande raderas.

  5. OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Inga inlägg i gästboken besvaras!
    Inlägg som innehåller frågor kommer att raderas.

    Har du frågor eller kommentarer får du maila mig i stället (länk finns i menyn till vänster). Detta har visat sig nödvändigt, eftersom det innebär ett merarbete att svara på mail i gästboken (jag måste då använda ett annat mailprogram än det jag brukar använda).

  6. Antalet tecken är begränsat till 2000 per inlägg.

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Inga inlägg i gästboken besvaras!
Inlägg som innehåller frågor kommer att raderas.

Med dessa små förhållningsregler klara är du hjärtligt välkommen att skriva i min gästbok!

Fr o m den 15/9 2014 är det nya vindar som blåser. På grund av att jag hela tiden får spam som läggs upp i gästboken (t ex länkar till porrsajter) tvingas jag nu att ändra rutinerna. Jag vet inte om det är robotar som skriver i gästboken eller om det är human beings (jag har en funktion där man måste skriva in några siffror som visas i ett fönster innan inlägget accepteras — dessa siffror är visserligen en bild, men med vertikala, tydliga tryckbokstäver, och jag antar att spamrobotarna nu kanske blivit så "smarta" att de klarar att tyda sådant). Hur som helst har jag tröttnat och orkar inte lägga ned en massa tid på att hitta ett säkrare system. Så följande gäller nu om du vill skriva ett inlägg i min gästbok (tyvärr — jag beklagar att det blir jobbigare för dig):

1. Inlägget görs genom att du mailar mig. Min mailadress hittar du i vänstra ramen på min hemsida (klicka på "Maila mig"). Längst ned på den sida du då får upp hittar du min mailadress (jag har där ersatt "kanelbullen" (visst ser den ut lite grand som en kanelbulle?!) med "*" för att försvåra för spamrobotarna. Följ instruktionerna.

2. I mailets text skriver du vad du vill skall stå i ditt inlägg och som ämne anger du "gästbok". Om du inte vill att din mailadress skall synas i min gästbok, skriv detta klart och tydligt (gärna med fetstil), typ "Jag vill inte att min mailadress skall synas".

3. Så fort jag fått ditt mail, lägger jag upp texten i gästboken.

På detta sätt får jag ju också en kontroll av att det verkligen är en riktig person som vill skriva i gästboken (eller i varje fall någon som har en fungerande mailadress). Vissa inlägg i gästboken innehåller dessutom frågor, som jag inte vill ha där. Medan du ändå mailar mig, kan du ju passa på att ställe de frågor du inte kan ställa i gästboken. Tack för visad förståelse!

Tyvärr tänkte jag fel när jag ändrade i gästboken enligt ovan och lyckades med konststycket att ersätta gästboksfilen med en äldre backupfil. Detta gjorde att alla inlägg sedan augusti 2013 försvann. Beklagar, men sån't är livet. Inget att göra mer än att lyfta på hatten och gå vidare.

Titta i gästboken

© Krister Renard